کمیته ی نما


در راستای آشنایی با کمیته نما شهرداری لازم به توضیح است پیرو بخشنامه شماره ۸۰۵۷۷ مورخ ۹۳/۷/۲۴ با موضوع دستور العمل کمیته نمای مناطق و دستور العمل شماره ۴۴۳۶۶۴ مورخ ۹۴/۴/۲۵ با موضوع ” تاکید بر اجرای ابلاغیه ضوابط عام طراحی نمای ساختمان ها و به منظور ارتقا سطح کیفی منظر شهری در سطح منطقه کمیته نما از ابتدای تیر ۹۴ فعالیت خود را آغاز نموده است و در حال حاضر جلسات کمیته نما بهصورت هفتگی، در روزهای خاصی از هفته برگزار می گردد. و پس از بررسی نماهای ارائه شده توسط اعضا، موارد قابل اصلاح به اطلاع مالکین و طراحان محترم رسیده وپس از اصلاح پرونده در کمیته نما تایید و به مرحله پیش نویس ارسال می گردد.

راهنمای طراحی و کنترل نمای شهری

ساختار بصری هر شهر اگرچه ظاهرا سطحی ترین لایه تشکیل دهنده و عام ترین حیطه دربرگیرنده ساختار فضایی- فعالیتی آن شهر است، ولی از سوی دیگر قابل رویت ترین وجه تبلور کالبدی روابط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی حاکم در درون اجتماع ساکن آن شهر می باشد؛ که تعاملات یا تعارضات را تجلی می بخشد و بیشترین ارتباط و سطح تعامل را با مردم شهر برقرار می کند که نقش به سزایی در شکل گیری بافت در ذهن مردم دارد.

بر این اساس نما و ظاهر شهر کیفیت احساسی محیط است که به عنوان یکی از جنبه های شکل شهر در نظر گرفته می شود. اغتشاش بصری در شکل شهر می تواند از طریق ادراکی- احساسی بر رفتار های اجتماعی انعکاس یافته و اغتشاش رفتاری را در فضای شهری توجیه کند.

ساختار قوانین شهرداری بر همین اساس چند مرتبه معنادار را نشان می دهد. بدین ترتیب که در سطح بالاتر از قوانین شهرداری، قوانین شهری و در سطح بالاتر از قوانین شهری حقوق شهروندی قرار می گیرد و در سطح بالاتر از حقوق شهروندی، حقوق طبیعی و فطری جای دارد. در نتیجه شهروندان به عنوان رکن اصلی حیات اجتماعی شهر نقش اصلی را در تدوین این اصول خواهند داشت و تمامی ضوابط تدوین شده، منطبق بر حقوق فطری ایشان تدوین خواهد شد.

حال با توجه به تغییرات دنیای امروز و در نتیجه آن گم گشتگی بین سنت و مدرنیته، بی توجهی به فرهنگ اصیل بومی و درک ناصحیح و بسیار سطحی از سبک های نوین معماری جهان و گاه ترکیب ناموزون سبک های نامتجانس معماری در یک بنا از جمله مواردی است که در معماری امروز شهرها بسیار به چشم می خورد و تاثیرات نامطلوب اجتماعی آن بر زندگی شهروندان قابل تامل است.

رعایت هماهنگی و تناسب نما با منظر عمومی محله و مظاهر فرهنگی )درصورت برخورداری از کیفیت مناسب در بافت محلی(

استفاده از نور، رنگ و سایه روشن در سطح نما، به نحوی که بر جذابیت بصری تاکید گردد.

مشخصات کفسازی معبر و محدوده جلوی ساختمان، با مشخصات نمای قسمت پایینی ساختمان و همچنین کف سازی معابر جلوی پلاک های همجوار، هماهنگ باشد. (هماهنگی با شهرداری منطقه الزامی است.)

الزامات طراحی و اجرا در کلیه اقدامات مربوط به نوسازی و احداث

  1. طراحی نمای خرپشته در هماهنگی با نمای ساختمان
  2. مجزا نمودن فضای ورودی سواره و پیاده در زمان طراحی
  3. طراحی اتصال مصالح به سازه ساختمان (جزئیات اجرایی)
  4. مکان یابی الحاقات مانند کانال ها و لوله های تاسیساتی، کولر و نظایر آن در بخش های غیر قابل رویت از معبر عمومی و در صورت عدم امکان ارائه طرح پوشش آن ها هماهنگ با نمای ساختمان
  5. عدم استفاده از نماهای شیشه ای پیوسته در ساختمان های مسکونی
  6. طراحی و تاکید بر فضای ورودی ساختمان متناسب با سایر اجزاء نما
  7. طراحی ناودان و سایر کانال های تخلیه آب باران در داخل ساختمان
  8. طراحی آبچکان، قرنیز بام و کف پنجره ها در جلوگیری از لغزش آب باران بر روی سطح نما
  9. تامین فاصله ایمنی حداقل ۲ متر بین نمای ساختمان تا پیاده رو و خط محدوده زمین در ساختمان های غیر مسکونی نما شیشه ای
  10. عدم توسعه دسترسی سواره و پیاده به خارج از حریم ملک (بالابر معلول،* پله،* رامپ و …
  11. طراحی محل نصب هرگونه تابلو، تبلیغ و آگهی بر سطح خارجی نمای ساختمان های غیرمسکونی منطبق بر مواد مبحث بیستم مقررات ملی ساختمان
  12. رعایت تراز کف خیابان در زمان طراحی ورودی های ساختمان (اعم از سواره و پیاده)

  انتشار : ۴ اسفند ۱۴۰۱               تعداد بازدید : 40

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "ARCH LAND" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما