کمیته ی نما


در راستای آشنایی با کمیته نما شهرداری لازم به توضیح است پیرو بخشنامه شماره ۸۰۵۷۷ مورخ ۹۳/۷/۲۴ با موضوع دستور العمل کمیته نمای مناطق و دستور العمل شماره ۴۴۳۶۶۴ مورخ ۹۴/۴/۲۵ با موضوع ” تاکید بر اجرای ابلاغیه ضوابط عام طراحی نمای ساختمان ها و به منظور ارتقا سطح کیفی منظر شهری در سطح منطقه کمیته نما از ابتدای تیر ۹۴ فعالیت خود را آغاز نموده است و در حال حاضر جلسات کمیته نما بهصورت هفتگی، در روزهای خاصی از هفته برگزار می گردد. و پس از بررسی نماهای ارائه شده توسط اعضا، موارد قابل اصلاح به اطلاع مالکین و طراحان محترم رسیده وپس از اصلاح پرونده در کمیته نما تایید و به مرحله پیش نویس ارسال می گردد.

راهنمای طراحی و کنترل نمای شهری

ساختار بصری هر شهر اگرچه ظاهرا سطحی ترین لایه تشکیل دهنده و عام ترین حیطه دربرگیرنده ساختار فضایی- فعالیتی آن شهر است، ولی از سوی دیگر قابل رویت ترین وجه تبلور کالبدی روابط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی حاکم در درون اجتماع ساکن آن شهر می باشد؛ که تعاملات یا تعارضات را تجلی می بخشد و بیشترین ارتباط و سطح تعامل را با مردم شهر برقرار می کند که نقش به سزایی در شکل گیری بافت در ذهن مردم دارد.

بر این اساس نما و ظاهر شهر کیفیت احساسی محیط است که به عنوان یکی از جنبه های شکل شهر در نظر گرفته می شود. اغتشاش بصری در شکل شهر می تواند از طریق ادراکی- احساسی بر رفتار های اجتماعی انعکاس یافته و اغتشاش رفتاری را در فضای شهری توجیه کند.

ساختار قوانین شهرداری بر همین اساس چند مرتبه معنادار را نشان می دهد. بدین ترتیب که در سطح بالاتر از قوانین شهرداری، قوانین شهری و در سطح بالاتر از قوانین شهری حقوق شهروندی قرار می گیرد و در سطح بالاتر از حقوق شهروندی، حقوق طبیعی و فطری جای دارد. در نتیجه شهروندان به عنوان رکن اصلی حیات اجتماعی شهر نقش اصلی را در تدوین این اصول خواهند داشت و تمامی ضوابط تدوین شده، منطبق بر حقوق فطری ایشان تدوین خواهد شد.

حال با توجه به تغییرات دنیای امروز و در نتیجه آن گم گشتگی بین سنت و مدرنیته، بی توجهی به فرهنگ اصیل بومی و درک ناصحیح و بسیار سطحی از سبک های نوین معماری جهان و گاه ترکیب ناموزون سبک های نامتجانس معماری در یک بنا از جمله مواردی است که در معماری امروز شهرها بسیار به چشم می خورد و تاثیرات نامطلوب اجتماعی آن بر زندگی شهروندان قابل تامل است.

رعایت هماهنگی و تناسب نما با منظر عمومی محله و مظاهر فرهنگی )درصورت برخورداری از کیفیت مناسب در بافت محلی(

استفاده از نور، رنگ و سایه روشن در سطح نما، به نحوی که بر جذابیت بصری تاکید گردد.

مشخصات کفسازی معبر و محدوده جلوی ساختمان، با مشخصات نمای قسمت پایینی ساختمان و همچنین کف سازی معابر جلوی پلاک های همجوار، هماهنگ باشد. (هماهنگی با شهرداری منطقه الزامی است.)

الزامات طراحی و اجرا در کلیه اقدامات مربوط به نوسازی و احداث

  1. طراحی نمای خرپشته در هماهنگی با نمای ساختمان
  2. مجزا نمودن فضای ورودی سواره و پیاده در زمان طراحی
  3. طراحی اتصال مصالح به سازه ساختمان (جزئیات اجرایی)
  4. مکان یابی الحاقات مانند کانال ها و لوله های تاسیساتی، کولر و نظایر آن در بخش های غیر قابل رویت از معبر عمومی و در صورت عدم امکان ارائه طرح پوشش آن ها هماهنگ با نمای ساختمان
  5. عدم استفاده از نماهای شیشه ای پیوسته در ساختمان های مسکونی
  6. طراحی و تاکید بر فضای ورودی ساختمان متناسب با سایر اجزاء نما
  7. طراحی ناودان و سایر کانال های تخلیه آب باران در داخل ساختمان
  8. طراحی آبچکان، قرنیز بام و کف پنجره ها در جلوگیری از لغزش آب باران بر روی سطح نما
  9. تامین فاصله ایمنی حداقل ۲ متر بین نمای ساختمان تا پیاده رو و خط محدوده زمین در ساختمان های غیر مسکونی نما شیشه ای
  10. عدم توسعه دسترسی سواره و پیاده به خارج از حریم ملک (بالابر معلول،* پله،* رامپ و …
  11. طراحی محل نصب هرگونه تابلو، تبلیغ و آگهی بر سطح خارجی نمای ساختمان های غیرمسکونی منطبق بر مواد مبحث بیستم مقررات ملی ساختمان
  12. رعایت تراز کف خیابان در زمان طراحی ورودی های ساختمان (اعم از سواره و پیاده)

انتشار : ۴ اسفند ۱۴۰۱

عایق کاری حرارتی


 

عایق کاری حرارتی در ساختمان و شیوه ی اجرای آن

در این مقاله به بررسی عایق کاری حرارتی در ساختمان و شیوه ی اجرای آن در سه حالت ( روشهای اجرایی عایق کاری حرارتی دیوار؛ روشهای اجرایی عایق کاری حرارتی سقف ،روشهای اجرایی عایق کاری حرارتی کف می پردازیم .

 

برای انتخاب یک عایق حرارتی استاندارد و معتبر و با کیفیت موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  1. باید مقاومت حرارتی بالایی داشته باشد
  2. باید نسبت به حریق مقاوم باشند .
  3. در ساخت آنها از مواد سمی نباید استفاده شده باشد
  4. در مقابل فشار و وزن قابلیت خود را از دست نمی دهد
  5. عاق حرارتی مناسب ساختاری با ثبات دارند و دچار چروک و چین خوردگی در اجرا نمی شوند
  6. باید در مقابل اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمز مقاومت زیادی داشته باشند
  7. باید ضد قارچ و میکروب باشند
  8. در مقابل گرما و سرما حالت انقباضی و انبساطی شدیدی نداشته باشند

عایق های حرارتی بصورت صفحه ای ، آجری، ورقه ای ، نواری و تخته ای در بازار موجود می باشند.

برخی از عایق ها هم خاصیت حرارتی دارند و هم خاصیت صوتی که در انتخاب عایق بهترین انتخاب می توانند باشند.

روشهای اجرایی عایق کاری حرارتی سقف

یکی از مراحل اجرای ساختمان عایق بندی حرارتی در ساختمان ها به منظور جلوگیری از هدر رفتن انرژی می باشد که اجرای آن در تمامی ساختمان های اسکلت فلزی و بتنی مورد نیاز می باشد ، سقف ساختمان به عنوان یکی از قسمتهای مهم ساختمان با توجه به شرایط و موقعیت پروژه در برخی پروژه ها نیاز به عایق بندی صوتی و حرارتی داشته 

 

روشهای اجرایی عایق کاری حرارتی کف

در زمستان بخصوص سرد بودن کف ساختمان و محیط به شدت بر سرمای محیط می افزاید و نبود عایق باعث می شود پرت انرژی به شدت بالا برود

بهترین راه برای حفظ گرما در ساختمان های طبقه اول و همکف استفاده از عایق های حرارتی است.

از جمله بهترین این عایق ها می توان استفاده از پارکت های چوبی که ساختاری چوبی دارند و نه طرح چوبی بر روی پروفیل های قوطی و یا چوبی را عنوان کرد. در این نوع عایق بندی باید در بین این پروفیل ها عایق های حرارتی تعبیه شوند و بهترین این عایق ها عایق های پشم شیشه و یا پشم سنگ هستند.

البته از پشم شیشه و پشم سنگ هنگام استفاده از کف کاذب و یا سرامیک گزینه مناسبی است.

این دو نوع عایق حرارتی به دلیل مقاومت بالای حرارتی و رطوبتی بهترین انتخاب برای اجرای عایق حرارتی در کف ساختمان هستند.

البته اگرگرمایش از کف کار شود باز هم عایق های الاستومتری و یا عایق های فومی هم انتخاب خوبی هستند.

روشهای اجرایی عایق کاری حرارتی دیوار

– عایق کاری از داخل ساختمان

در این روش عایق حرارتی از داخل بر روی دیوار ساختمان نصب می شوند و بر روی آن صفحه گچی نصب می شود. عایق حرارتی توسط خمیری بر روی دیوار چسبانده می شود.

عایق کاری حرارتی دیوار از بیرون ساختمان

در این روش عایق حرارتیبر سطح خارجی دیوار نصب می شود. این روش برای ساختمان های ساخته شده و زمانی که تنها قصد دارید نمای خارجی ساختمان را بازسازی کنید مناسب است. در عایق کاری از خارج ساختمان ابتدا عایق حرارتی را بر روی دیوار نصب می کنند سپس شبکه فلزی بر روی عایق حرارتی نصب می شود و بر روی آن شبکه های تشکیل شده از الیاف شیشه قرار داده می شود که به وسیله پیچ های پلاستیکی به دیوار متصل می شوند.

دیوار دولایه

عایق کاری با دیوار دولایه به دو روش انجام می شود: -فقط با یک لایه میانی هوا و یا -با لایه میانی هوا و عایق حرارتی با هم.

در صورتی که دیوار بصورت دولایه ساخته شود و بین آن یک لایه هوا قرار گرفته باشد، گرما به میزان زیادی از آن عبور نمی کند. در این روش باید دقت شود که ضخامت لایه هوا بیشتر از ۱۰ سانتیمتر نشود. در این دیوارهای باید برای خروج آبی که به لایه هوا می رسد پیش بینی های لازم صورت گیرد.

دیوار دولایه با عایق حرارتی و لایه هوا

بعد از ساخت دیوار داخلی، عایق حرارتی به وسیله بست ها و شبکه های مخصوص به دیوار نصب می شود و یک فاصله هوایی به فاصله کمتر از ۱۰ سانتیمتر بین عایق حرارتی و دیوار خارجی در نظر گرفته می شود.

اگر عایق حرارتی مورد استفاده از نوع عایق های معدنی باشد باید در سمت گرم دیوار پیش بینی قرار دادن بخار بند صورت گیرد.

انتشار : ۴ اسفند ۱۴۰۱

مجتمع مسکونی


 مجتمع مسکونی زیتون

 مجتمع مسکونی زیتون در خیابان رزمندگان استان اصفهان و در زمینی به مساحت 32000 متر مربع ساخته شده. هدف از طراحی این مجتمع مسکونی اسکان 500 خانواده کم درآمد است. مجتمع دارای 18 بلوک 4 طبقه و 16 بلوک 3 طبقه و 8 برج 9 طبقه میباشد. پارکینگ به زیرزمین انتقال یافته است. عمارت ورودی در طبقه همکف دارای تعدادی فروشگاه است که نیاز مجموعه را تامین میکند. در طبقه زیر این عمارت یک سالن سینما و اجتماعات و یک سالن ورزشی سرپوشیده در نظر گرفته شده و در طبقات بالای همکف آپارتمان های مسکونی واقع است. تقریبا 25% آپارتمان ها یک خوابه 25% سه خوابه و 50% دو خوابه اند که 30 % اپارتمان ها برای ناتوانهای جسمی طراحی شده است.

.

مجموعه زیتون از مدل هایی تشکیل شده که هر مدول تعدادی از واحد ها را در کنار هم و در خود جای داده است. شکل گیری این مدول ها موجب شده که نورگیری و تهویه را در آن توسط بازشوهای محیطی بسیار آسان کرده است. گسترش مجموعه در ارتفاع و طراحی بلوک ها به صورت مجموعه واحد های به هم چسبیده موجب شده که سطح تماس واحد ها با بیرون کم، به گونه ای که توسط یک و حداکثر دو ضلع با دیوار بیرون در تماس باشند که این مساله در کاهش تبادل حرارت با بیرون در گرما و سرما بسیار موثر است.

 

انتشار : ۴ اسفند ۱۴۰۱

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "ARCH LAND" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما